lørdag 20. februar 2010

Bli eiendomsmegler!

Etter at den nye loven om eiendomsmegling ble iverksatt 01. januar 2008, er det stilt krav til formell utdanning og kompetanse for de som skal jobbe med og drive eiendomsmeglingsvirksomhet. Dette medfører nå til rekrutteringsutfordringer for bransjen. Det sies at ferdig utdannede meglere for 2010 blir så få, at kun en liten del av bransjen får tilfredsstilt sine bemanningsbehov. Det at markedet for boligsalg var vanskelig i deler av 2008 0g 2009 har heller ikke stimulert til yrkets attraktivitet. At markedet går i mot, medfører alltid en oppgang i etterkant. Oppgangen er vi nå i starten av. Behovet for sysselsetting er enormt!

Dette er ikke et faktainnlegg. Det er en oppfordring for de som skal i utdanning til å vurdere megleryrket. Er du en menneskekjenner, har god kjemi med de flest, rettferdig, strukturert/ryddig og har god moral? Da har du noen av egenskapene som kreves for å bli en dyktig megler. Ellers er det viktig med kunnskap om faget og lovanvendelse i jobben. Dette kan læres for den motiverte. Se BI sitt tilbud: http://www.bi.no/.

Jeg har selv jobbet som megler i 6 år og trives egentlig bare bedre og bedre. Jeg opplever at jobben blir mer morsom, jo mer erfaring og kunnskap som tilegnes. Jobben er i seg selv svært variert og ingen oppdrag er like. Mange forbinder yrket med kunnskap om boliger og jus. Det er helt riktig at en bør kunne en del om dette, men det er absolutt like viktig å kunne behandle menneskene som bor i dem og de som skal kjøpe boligene. Derfor har også meglerbransjen, (riktig) investert mange millioner kroner på å bli flinke til å forstå og behandle andre mennesker.

For den rette: Invester tid i en utdannelse som vil gi deg en fantastisk jobb!

Hvorfor bli eiendomsmegler:


  1. Spennende jobb der ingen oppdrag er like.
  2. Mulighet for å starte ditt eget kontor, ved avsluttet praksistid.
  3. Meget gode lønnsbetingelser for den som er villig til å investere tid og krefter i starten.
  4. Resultatorientert miljø som bryr seg om at du skal lykkes.
  5. Dine fremtidige kollegaer ønsker deg kjærkommet velkommen.
  6. Ved mange kontorer er det svært fleksibel arbeidstid.
  7. Ny lov - nye utfordringer. Nyutdannede har fortrinnet med å ikke ha arbeidet inn "dårlige" vaner.

Lykke til i ditt valg av utdanning!

Robin











Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar