fredag 7. mai 2010

Spennende boligmarked i Spania

Var i dag på seminar med DNB Nor Eiendoms Spaniaavdeling v/ Christoffer Hveem. Virkelig spennende gjennomgang og innføring av et marked i trøbbel. Det finnes nok mange veldig gode grunner til å kjøpe bolig i Spania nå.

http://www.dnbnoreiendom.no/Templates/Page____1584.aspx

Ifølge Hveem har boligprisene i mange nybygde Spaniaprosjekter falt med over 30-40 %. Boligprisfallet henger sammen med en overetablering av boliger og finanskrisen. Det sier seg selv at det er mange boliger til salgs og at det er kjøpers marked for øyeblikket. Spørsmålet er bare hvor lenge det vil vare og kanskje tiden er inne for å handle. Prisene har nådd et motstandsnivå i forhold til bunnen og mest sannsynlig vil de på sikt, begynne å stige igjen. I tillegg har vi grunnet en styrket krone, en valutafordel i forhold til Euroen.
Leiligheter som har kostet 1.500.000,- NOK vil i dag være mulig å kjøpe for rundt 1 mill. I tillegg finnes det meget gunstige finansielle tilbud fra Spansk bank, evt. DNB Nor Luxemburg som kan finansiere med pant i eiendommen.

Det finnes prosjekter som er tilpasset det skandinaviske markedet, med høy standard og riktig beliggenhet. Dette er nok ofte forbundet med det tryggeste kjøpet.
Det er også mulig å kjøpe leiligheter i "nyere" områder, som har en spennende fremtid og positive utsikter. Det vil nok imidlertid være forbundet med større risiko, ved evt. videresalg.

Det er mange fallgruver å havne i ved kjøp av bolig i utlandet. DnB NOR avd. Spania har spesialisert seg på det spanske boligmarkedet og har skreddersydd konseptet sitt for å gjøre bolighandelen tryggest mulig.

Lykke til!






Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar